domingo, 29 de enero de 2012

El príncipe de las moscas.


Ací vos deixe la resenya de ka novel·la El príncipe de las moscas, primer en valencià i un poc més avall en castellà.
Fa unes setmanes ha vist la llum l’ultima creació literària del prolífic escriptor d’Ontinyent Ramón Cerdà editada per ECU, editorial Club Universitario. El príncipe de las moscas, un thriller psicològic, als quals ja ens té acostumats l’autor, al mateix temps que enganxats a les seues creacions.
En un convent de l’orde del Dominics a la ciutat de Xàtiva en el segle XIV una sèrie de fenòmens i circumstàncies trencaran la pau regnant en el monestir. La visita de l’inquisidor Bernat Guidoni no pot arribar en un moment menys oportú per acabar de complicar-los la vida als habitants del convent. 
El diable es responsable d’alguns dels fets, el qual tracta de consumar una venjança personal des dels albors del cristianisme fins els nostres dies.
En l’època actual Pere, un rector exorcista, es requerit per ajudar un empresari que està tancat a la presó per uns delictes que diu que no ha comés i són obra del diable. El presidiari li confessa que creu estar posseït i necessita una entrevista amb ell. El diable resultarà més poderós del que pareix. Podrà l’exorcista ser més intel·ligent i derrotar al maligne? O pel contrari les forces del mal assoliran la seua venjança en la Persona de Pere?
Sessions d’espiritisme, possessions diabòliques, aparicions del diable, sexe, intriga, terror... són alguns dels ingredients que hi trobarem en El príncipe de las moscas. Al mateix temps el llibre ens aporta informació sobre la Santa inquisició i la seua forma de treball, així com era la viada a un convent de frares i algunes pinzellades de la vida de la gent de la ciutat. Cal esmentar que la novel·la en la primera part es pot catalogar de novel·la històrica. Les escenes del exorcismes estan molt ben representades, així com l’escena del joc de la ouija, la qual ens sembrarà la llavor de la por en la nostra ment, i perquè no? Pot ser dissuadixca a algun aficionat a eixa pràctica.
 Una novel·la comparable a les de Stephen King en la que el terror és un dels ingredients principals. Una història que seria un èxit de taquilla si fora representada en la gran pantalla, tot i que el tema dels exorcistes ja està vist, esta història està enfocada d’una altra manera, al combinar dues èpoques la fa molt més atractiva.
Escrita en un llenguatge senzill i directe, sense excessos ni floritures exagerades fan que la lectura siga àgil i amena. Té un inconvenient, el mateix que altres novel·les de l’autor,  vos mantindrà en suspens i acabarà restant-vos hores de són. Així que haureu de ser vosaltres els qui decidiu si passar son o deixar la lectura per al dia següent. Una teranyina que vos atraparà, vos mantindrà en tensió, vos farà passar por, sofrireu i gojareu amb els personatges, però sobre tot passareu una bona estona llegint esta obra.
Feliç lectura.

Hace unas semanas ha visto la luz la última creación literaria del prolífico escritor de Ontinyent Ramón Cerdá editada por ECU, editorial Club Universitario. El príncipe de las moscas, un thriller psicológico, a los que ya nos tiene acostumbrados el autor, al mismo tiempo que enganchados a sus creaciones literarias.
En un convento de la orden del Dominicos en la ciudad de Xàtiva en el siglo XIV una serie de fenómenos y circunstancias romperán la paz reinante en el monasterio. La visita del inquisidor Bernardo Guidoni no puede llegar en un momento menos oportuno para acabar de complicarles la vida a los habitantes del convento.
El diablo es responsable de algunos de los hechos, el cual trata de consumar una venganza personal desde los albores del cristianismo hasta nuestros días.
En la época actual Pedro, un cura  exorcista, es requerido para ayudar a un empresario que está encerrado en la cárcel por unos delitos que dice que no ha cometido y son obra del diablo. El presidiario le confiesa que cree estar poseído y necesita una entrevista con él. El diablo resultará más poderoso de lo que parece. ¿Podrá el exorcista ser más inteligente y derrotar al maligno? ¿O por el contrario las fuerzas del mal consumaran su venganza en la persona de Pedro?
Sesiones de espiritismo, posesiones diabólicas, apariciones del diablo, sexo, intriga, terror... son algunos de los ingredientes que encontraremos en El príncipe de las moscas. Al mismo tiempo el libro nos aporta información sobre La Santa inquisición y su forma de trabajo, así como era la vida  en un convento de frailes y algunas pinceladas de la vida de la gente en  la ciudad. Cabe mencionar que la novela en la primera parte se puede catalogar de novela histórica. Las escenas de exorcismos están muy bien representadas, así como la escena del juego de la ouija, la cual nos sembrará la semilla del miedo en nuestra mente, y ¿porque no? Puede que acabe disuadiendo a algún aficionado a esa práctica.
 Una novela comparable a las de Estephen King en la que el terror es uno de los ingredientes principales. Una historia que sería un éxito de taquilla si fuera representada en la gran pantalla, aunque el tema de los exorcistas ya está visto, esta historia está enfocada de  manera diferente, al combinar dos épocas la hace mucho más atractiva.
Escrita en un lenguaje sencillo y directo, sin excesos ni florituras exageradas hacen que la lectura sea ágil y amena. Tiene un inconveniente, lo mismo que otras novelas del autor, os mantendrá en suspense y acabará robándoos algunas horas  de sueño. Así que tendréis que ser vosotros los que decidís si pasáis sueño o dejáis  lectura para el día siguiente. Una telaraña que os atrapará, os mantendrá en tensión, os hará pasar miedo, sufrir y gozar con los personajes, pero sobre todo pasará un buen rato leyendo esta obra.
Feliz lectura.

Crisi matrimonial.

      La fotografía d'urbex ens porta a llocs on de vegades podem sentir emocions especials. Sovint, els objectes, mobles i edificis pod...