martes, 21 de mayo de 2013

El encantador de abejas. 10 anys després.



Como en todas las novelas de Ramón Cerdá, esta reseña esta escrita en valenciano y un poco más abajo en castellano.

La novel·la El encantador de abejas cumplix deu anys. Ramon Cerdà ha reescrit una nova edició més curta però igual d’interessant. Encara que en este vídeo https://www.youtube.com/watch?v=hl33ot3MGZo  l’autor diu que s’han suavitzat algunes escenes  resulta igual de  sagnosa que l’anterior.
 Un paraplègic que viu amb la seua decrèpita  mare a una solitària i atrotinada casa es posa a investigar per Internet un crim que es va cometre allí feia quaranta anys. Al poc contacta amb a qui ell li pareix que és l’autor d’aquell antic crim  idèntic a l’últim  que va cometre Jack el d’estripador lluny d’allí en el temps i la distància. El fàstic per  la mísera  vida que porta, farà que li propose al qui ell considera un assassí, un pacte un tant peculiar.
Un centurió romà que participà en el degollament dels infants ordenat per Herodes, Jack el d’estripador, la verge María i altres personatges enllacen les seues vides en esta trepidant novel·la que enganxa el lector.
Ramon Cerdà despertarà la curiositat del lector pels personatges esmentats fent que busquem informació al respecte en la xarxa d’Internet, a més, de llevar-nos algunes hores de son enganxats a la lectura del llibre. Tot i que coneguent l’eix principal es pot intuir el final de la història, l’autor sempre acaba donant eixe xicotet toc particular que o ens sorprén o ens fa pensar, no deixant-nos indiferents.
Totes le obres de Ramon Cerdà podrien ser portades a la gran pantalla. En totes eixen assassinats i violència, malgrat això aniria a vore totes les pel·lcules excepte “El encantador de abejas”, esta resultaria massa truculenta per el meu gust.  Així que tanmateix com repeteixc que el llibre té un gran poder adictiu, he de dir que té alguns capítols un poc sagnosos i desagradables per a estomacs febles.
El seguiment de les obres de Ramon en fan pensar que és un entés en la psicologia humana, la qual cosa es pot vore en com ens presenta les emocions dels personatges, les seues pors, inquietuds i les  passions més ocultes  del cor humà. Les accions que van cometent influïts per les actituds i fets dels que els envolten. A més Ramon sempre il·lustra les novel·les amb pinzellades de filosofia que ens poden fer reflexionar sobre la vida i com ser un poc més feliços. 
En definitiva, un llibre de recomanada lectura per oblidar-se un poc d’esta crisi que sotraga les nostres vides.
Feliç lectura.

La novela El encantador de abejas cumple su décimo aniversario, por ello el autor Ramón Cerdá ha decidido reescribirla haciendola más corta pero igual de interesante. Aunque en este vídeo https://www.youtube.com/watch?v=hl33ot3MGZo el autor nos dice que se han suavizado algunas escenas resulta igual de sangrienta que la anterior.
Un parapléjico que vive con su decrépita madre en una solitaria y destartalada casa se pone a investigar por Internet un crimen que se cometió allí hacía cuarenta años. Al poco contacta con quien a él le parece que es el autor de aquel antiguo crimen idéntico al último que cometió Jack el Destripador alejado  de allí en el tiempo y la distancia. El asco por la mísera vida que lleva, hará que le proponga, a quien él considera un asesino, un pacto un tanto peculiar.
Un centurión romano que participó en el degüello de los niños ordenado por Herodes, Jack el Destripador , la virgen María y otros personajes enlazan sus vidas en esta trepidante novela que engancha al lector.
Ramón Cerdá despertará la curiosidad del lector por los personajes mencionados haciendo que busquemos información al respecto en la red de Internet, además, de quitarnos algunas horas de sueño enganchados en la lectura del libro. Aunque conociendo el eje principal se puede intuir el final de la historia, el autor siempre acaba dando ese pequeño toque particular que siempre nos sorprede no dejándonos indiferentes.
Todas las novelas de Ramón Cerdá podrían ser llevadas a la gran pantalla. En todas aparecen asesinatos y violencia. En mi caso iría a verlas todas a excepción de El encantador de abejas, esta resulta demasiado truculenta. El libro tiene un gran poder adictivo, pero debo decir que tiene algunos capítulos un poco sangrientos y desagradables para estómagos sensibles.
El seguimiento de las obras de Ramon hacen pensar que es un entendido en la psicología humana, lo que se puede ver en cómo nos presenta las emociones de los personajes, sus miedos, inquietudes y las pasiones más ocultas del corazón humano. Las acciones que, cometiendo influidos por las actitudes y hechos de los que los rodean. Además Ramón siempre ilustra las novelas con pinceladas de filosofía que nos pueden hacer reflexionar sobre la vida y cómo ser un poco más felices.
En definitiva, un libro de recomendada lectura para olvidarse de esta crisis que azota nuestras vidas.
Feliz lectura.


viernes, 3 de mayo de 2013

Goetia entre sueños.

 
  La siguiente reseña está escrita en castellano y más abajo en valenciano.


Para leer la reseña con banda sonora pulse http://www.noxarcana.com/
El grupo le cedió a la autora de la novela 3 de sus temas del album “Grimm Tales” como banda sonora de la novela.
Némesis Fuster nació el 29 de abril de 1988 en Málaga. Pasó gran parte de su infancia en Bruselas donde quedó hechizada de la ciudad de Brujas, donde los escenarios de final de cuento de hadas le sirvieron de inspiración para escribir.
Desde muy pequeña se crió rodeada de libros así nació su pasión por la lectura y por la escritura, cosa que hizo desde que empezó a enlazar palabras y darles un sentido. Némesis es una amante consumada del Renacimiento,  la poesía, la música, el arte y el mundo lúgubre, elementos que aparecen en sus textos. La escritura ha sido la forma de expresarse, de transmitir sus emociones y perspectivas del mundo que le rodea. Durante cinco años ha publicado textos bajo seudónimo en blogs. En esta obra, Goetia, Némesis ha dejado patente que es una gran lectora y una mejor escritora, culta e ilustrada, además de ser una apasionada por la calidad de las cosas bien hechas.

Cordelia un ser sobrenatural que se alimenta de sangre humana aparece en la  ciudad de Goetia donde se espera la llegada de Persefone, la invocada. Entre las impactantes edificaciones y los canales Cordelia se mueve de noche en soledad envuelta en un halo de amargura por la pérdida amorosa con un ser celestial.
Cordelia se refugia en sus sueños para tratar de evadirse de una realidad desagradable, al tiempo que la vida le parece un sueño. Así como el guerrero samurai lucha con valor y furor en el campo de batalla para cumplir su misión, al mismo tiempo, cansado de luchar, busca su destrucción. Cordelia sobrevive, pero a veces quiere que llegue su fin definitivamente.
Una historia que comienza con un monólogo de la protagonista cara al lector en la que nos contará sus vivencias en la ciudad, retrocediendo la historia al pasado, a sus orígenes para poder entender quién es en la actualidad.

Opinión personal.
No soy amigo de las novelas de vampiros, pero leí las primeras 40 páginas de la obra en la página de la autora:
http://www.nemesisfuster.es/?page_id=18  y me quedé prendado con el alma de Cordelia, sus reflexiones y la manera de ver el mundo. La manera de expresarse de Cordelia tiene la musicalidad propia de las distintas danzas del Barroco; con variaciones en los ritmos e intensidad musicales. El alma de la protagonista sacudida por la amargura se presenta melancólica y nos ofrece una prosa más lenta y reflexiva, en cambio la acción suele desarrollarse en un ritmo más vivo e intenso, haciendo que la historia sea de lo más entretenida.
La novela se puede catalogar de romántica gótica como se puede ver en los elementos que la componen. La visión del mundo y las reflexiones de la protagonista sobre la vida y el comportamiento humano forman la parte filosófica que sirven de alimento para el intelecto del lector. Todos estos elementos aunados con los exquisitos encabezamientos de los capítulos, la belleza de las letras capitales y algún símbolo escondido, le dan un aire antiguo y elegante en la obra. Cabe destacar que el libro en un principio iba a contener ilustraciones. Finalmente está ilustrado con bellas fotografías de la autora posando la misma como modelo.
Escrita en un lenguaje sencillo y directo, no deja de ser una pequeña obra de arte para disfrutarla con una lectura lenta y reposada. Ideal para ser releída y una vez termina ser un poco más culto si el lector quiere saciar la curiosidad. Decía Umberto Eco en su magistral obra "El nombre de la rosa" que los libros nos hablan de otros libros. En este caso no nos habla directamente de libros a excepción de “Goetia” “La llave menor de Salomón”. Aunque hay  muchas palabras que atesoran mucha información detrás de ellas, y gracias a Internet el lector se instruirá en  arte, arquitectura, el mundo de la cultura griega, la religión...
En resumen, un libro, el cual forma parte de una trilogía que cautivará al lector y no le dejará indiferente, al tiempo que le despertará la admiración por la joven escritora. Feliz lectura.

                                                       Valencià
Si voleu llegir la ressenya amb banda sonora polseu  http://www.noxarcana.com/ . El grup li va cedir tres temes de l’album Grimm Tales com a banda sonora per al llibre.
Némesis Fuster va nàixer el 29 d’abril de 1988 a Màlaga. Va passar gran part de la seva infància a Brussel·les on va quedar encisada de la ciutat de Brujas, on els escenaris de final de conte de fades  li serviren d’inspiració per escriure.
Des de ben menuda es va criar rodejada de llibres i va nàixer la seva passió per la lectura i per l’escriptura, cosa que va fer des que començà a enllaçar paraules i donar-los un sentit. Amant de la Renaixença, de la poesia, la música, l’art i el món lúgubre, elements que apareixen en els seus textos. L’escriptura ha sigut la forma d’expressar-se, i de transmetre les seues emocions i perspectives del món que l’envolta. Durant cinc anys ha publicat textos baix pseudònim en blogs.  En esta obra, Goetia, Némesis ha deixat palés que es una gran lectora i una millor escriptora, culta i il·lustrada, a mes de ser una apassionada per la qualitat de les coses ben fetes.

Cordelia un ésser sobrenatural que s’alimenta de sang humana apareix en la ciutat de Goetia on s’espera l’arribada de Persefone, l’invocada. Entre les impactants edificacions i els canals Cordelia es mou de nit en solitud  envoltada per l’amargura d’una antiga pèrdua amorosa amb un ésser celestial.
Cordelia es refugia en els seus somnis per tractar d’evadir-se d’una realitat desagradable, al temps que la vida li pareix un somni. Així com el guerrer samurai lluita amb valor i furor en el camp de batalla per complir la seva missió, al mateix temps, cansat de lluitar, busca la seva destrucció, Cordelia sobreviu, però de vegades voldria que arribara la seua fí.
Una història que comença amb un monòleg de la protagonista cara el lector en la que ens contarà les seues vivències en la ciutat, retrocedint la història al passat als seus orígens per poder entendre qui és en la actualitat. 

Opinió personal.
No sóc amic de les novel·les de vampirs, però vaig llegir les primeres 40 pàgines de l’obra en la pàgina de l’autora:
http://www.nemesisfuster.es/?page_id=18 i em vaig quedar encisat amb l’ànima de Cordelia, les seves reflexions i la manera de vore el món. La manera d’expressar-se de Cordelia té la musicalitat pròpia de les diferents danses del Barroc; amb variacions en els ritmes i intensitat musicals. L’anima de la protagonista sotragada per l’amargura es presenta melangiosa i ens ofereix una prosa més lenta i reflexiva, en canvi l’acció sol desenvolupar-se en un  ritme més viu i intens, fent que la història siga d’allò més entretinguda.
La novel·la es pot catalogar de romàntica gòtica com es pot vore en els elements que la componen. La visió del món i les reflexions de la protagonista sobre la vida i el comportament humà formen la part filosòfica que serveixen d’aliment per a l’intelecte del lector. Tots estos elements conjuminats amb els  exquisits encapçalaments dels capítols,  la bellesa de les lletres capitals i algun símbol amagat, li donen un aire antic i elegant a l’obra. En un  principi anava a contindre il·lustracions, però finalment es va il·lustrar amb fotografies de l’autora posant ella com a model.
Escrita en un llenguatge senzill i directe, no deixa de ser una xicoteta obra d’art per a gaudir-la amb una lectura lenta i  reposada. Ideal per a ser rellegida i una vegada acabada ser un poc més culte  si el lector vol saciar la curiositat. Deia Umberto Eco en la seua magistral obra “El nombre de la rosa” que els llibres ens parlen d’altres llibres. En este cas no ens parla directament de llibres a execpció de “Goetia”, “La clau menor de Salomó”. Per altra banda hi ha  moltes  paraules que atresoren molta informació darrere d’elles, i gràcies a Internet el lector s’instruirà en art, arquitectura, el món de la cultura grega, la religió...
En resum, un llibre, el qual forma par d’una trilogia que captivarà el lector i no el deixarà indiferent, al temps que li despertarà l’admiració per la jove escriptora. Feliç lectura.



Crisi matrimonial.

      La fotografía d'urbex ens porta a llocs on de vegades podem sentir emocions especials. Sovint, els objectes, mobles i edificis pod...