martes, 21 de mayo de 2013

El encantador de abejas. 10 anys després.



Como en todas las novelas de Ramón Cerdá, esta reseña esta escrita en valenciano y un poco más abajo en castellano.

La novel·la El encantador de abejas cumplix deu anys. Ramon Cerdà ha reescrit una nova edició més curta però igual d’interessant. Encara que en este vídeo https://www.youtube.com/watch?v=hl33ot3MGZo  l’autor diu que s’han suavitzat algunes escenes  resulta igual de  sagnosa que l’anterior.
 Un paraplègic que viu amb la seua decrèpita  mare a una solitària i atrotinada casa es posa a investigar per Internet un crim que es va cometre allí feia quaranta anys. Al poc contacta amb a qui ell li pareix que és l’autor d’aquell antic crim  idèntic a l’últim  que va cometre Jack el d’estripador lluny d’allí en el temps i la distància. El fàstic per  la mísera  vida que porta, farà que li propose al qui ell considera un assassí, un pacte un tant peculiar.
Un centurió romà que participà en el degollament dels infants ordenat per Herodes, Jack el d’estripador, la verge María i altres personatges enllacen les seues vides en esta trepidant novel·la que enganxa el lector.
Ramon Cerdà despertarà la curiositat del lector pels personatges esmentats fent que busquem informació al respecte en la xarxa d’Internet, a més, de llevar-nos algunes hores de son enganxats a la lectura del llibre. Tot i que coneguent l’eix principal es pot intuir el final de la història, l’autor sempre acaba donant eixe xicotet toc particular que o ens sorprén o ens fa pensar, no deixant-nos indiferents.
Totes le obres de Ramon Cerdà podrien ser portades a la gran pantalla. En totes eixen assassinats i violència, malgrat això aniria a vore totes les pel·lcules excepte “El encantador de abejas”, esta resultaria massa truculenta per el meu gust.  Així que tanmateix com repeteixc que el llibre té un gran poder adictiu, he de dir que té alguns capítols un poc sagnosos i desagradables per a estomacs febles.
El seguiment de les obres de Ramon en fan pensar que és un entés en la psicologia humana, la qual cosa es pot vore en com ens presenta les emocions dels personatges, les seues pors, inquietuds i les  passions més ocultes  del cor humà. Les accions que van cometent influïts per les actituds i fets dels que els envolten. A més Ramon sempre il·lustra les novel·les amb pinzellades de filosofia que ens poden fer reflexionar sobre la vida i com ser un poc més feliços. 
En definitiva, un llibre de recomanada lectura per oblidar-se un poc d’esta crisi que sotraga les nostres vides.
Feliç lectura.

La novela El encantador de abejas cumple su décimo aniversario, por ello el autor Ramón Cerdá ha decidido reescribirla haciendola más corta pero igual de interesante. Aunque en este vídeo https://www.youtube.com/watch?v=hl33ot3MGZo el autor nos dice que se han suavizado algunas escenas resulta igual de sangrienta que la anterior.
Un parapléjico que vive con su decrépita madre en una solitaria y destartalada casa se pone a investigar por Internet un crimen que se cometió allí hacía cuarenta años. Al poco contacta con quien a él le parece que es el autor de aquel antiguo crimen idéntico al último que cometió Jack el Destripador alejado  de allí en el tiempo y la distancia. El asco por la mísera vida que lleva, hará que le proponga, a quien él considera un asesino, un pacto un tanto peculiar.
Un centurión romano que participó en el degüello de los niños ordenado por Herodes, Jack el Destripador , la virgen María y otros personajes enlazan sus vidas en esta trepidante novela que engancha al lector.
Ramón Cerdá despertará la curiosidad del lector por los personajes mencionados haciendo que busquemos información al respecto en la red de Internet, además, de quitarnos algunas horas de sueño enganchados en la lectura del libro. Aunque conociendo el eje principal se puede intuir el final de la historia, el autor siempre acaba dando ese pequeño toque particular que siempre nos sorprede no dejándonos indiferentes.
Todas las novelas de Ramón Cerdá podrían ser llevadas a la gran pantalla. En todas aparecen asesinatos y violencia. En mi caso iría a verlas todas a excepción de El encantador de abejas, esta resulta demasiado truculenta. El libro tiene un gran poder adictivo, pero debo decir que tiene algunos capítulos un poco sangrientos y desagradables para estómagos sensibles.
El seguimiento de las obras de Ramon hacen pensar que es un entendido en la psicología humana, lo que se puede ver en cómo nos presenta las emociones de los personajes, sus miedos, inquietudes y las pasiones más ocultas del corazón humano. Las acciones que, cometiendo influidos por las actitudes y hechos de los que los rodean. Además Ramón siempre ilustra las novelas con pinceladas de filosofía que nos pueden hacer reflexionar sobre la vida y cómo ser un poco más felices.
En definitiva, un libro de recomendada lectura para olvidarse de esta crisis que azota nuestras vidas.
Feliz lectura.


1 comentario:

Carmeta Rusquilleta dijo...

Una ressenya molt interessant! Com bé dius, ideal per a evadir-se de la voràgine quotidiana... Petonets!

Crisi matrimonial.

      La fotografía d'urbex ens porta a llocs on de vegades podem sentir emocions especials. Sovint, els objectes, mobles i edificis pod...