domingo, 10 de junio de 2012

La peor mentira.     "Esta novel·la al no estar encara traduïda al valencià té la ressenya també un poc més avall en castellà."


     L’última novel·la que he llegit resulta ser la primera que ha escrit Diana Cerdà, filla de la vila de Vallada. Com molts de vosaltres ja sabeu, Diana, és i ha sigut una gran lectora i en esta etapa de la seua vida ha decidit passar a l’altre costat, es a dir, a la creació literària i la veritat és que no ho ha fet gens malament.
Tessa se’n va amb uns amics a passar unes vacances al poble de David, la seua parella. Allí un grup de bussejadors descobrix un cadàver que pareix ser porta uns quants anys submergit. Tessa i Àlvar, un amic de David, comencen a fer indagacions pel seu compte, a poc a poc, van descobrint que la seua parella i la resta d’amics tenen algunes coses que amagar. Aconseguirà Tessa resoldre el misteri o acabarà com les restes que es trobaren els bussejadors al fons del llac?
Hi ha un proverbi hindú que comença així: “Un llibre obert és un cervell que pensa... En este cas amb el llibre tancat l’autora ha sabut donar-li la informació adequada al lector perquè li se desperte la curiositat al llegir la sinopsi. El lector obrirà un ventall de possibilitats per les quals hi ha un cadàver al fons del llac: un ajustament de comptes per drogues, unes pràctiques satàniques en les que van fer un sacrifici humà, un testimoni que cal llevar del mig... La llista es pot perllongar tot el que la imaginació del lector vullga afegir.
Encara que  si penseu navegar per les aigües turbulentes de la novel·la no tingueu pressa en arribar al port de destí. Gaudiu del viatge amb una lectura lenta i reposada. Gogeu de la elegància de la prosa, la senzillesa de les descripcions de les escenes sense mancar un ritme àgil en el transcurs de les accions,  deixeu que les paraules reposen en la vostra ment com si paladejareu un bon licor i sobretot passeu una bona estona amb la lectura.
Diana ha conjuminat novel·la negra i psicothriller. Escenes de sexe que fan que la història siga més entretinguda, però la part mes treballada ha sigut la de les  emocions. L’ésser humà es mou per emocions i sentiments, eixa part no podia quedar-se de banda per fer més reals els personatges  fins i tot,  podent  identificar-nos amb ells.
L’obra a més d’aportar entreteniment també fa denuncia social i moral, podent-se llegir de dues maneres diferents; com a esbargiment o per a fer-nos pensar sobre els mals tractes, el tema de la mentida o l’ocultació de la veritat. Sens dubte que també agradarà als lectors de temes filosòfics. Encara que com en totes les coses sempre hi ha una part negativa i aquesta novel·la no és una excepció; l’únic inconvenient és que en cas de no disposar de temps suficient per llegir-la d’un cop vos doldrà haver de deixar la lectura per al dia següent .

La última novela que he leído resulta ser la primera que ha escrito Diana Cerdá, hija de la villa de Vallada. Como muchos de vosotros ya sabéis, Diana, es y ha sido una gran lectora y en esta etapa de su vida ha decidido pasar al otro lado dedicándose a la creación literaria y la verdad es que no lo ha hecho nada mal.

Tessa se va con unos amigos a pasar unas vacaciones  al pueblo de David, su pareja. Allí un grupo de buceadores descubre un cadáver que parece ser lleva varios años sumergido. Tessa y Álvaro, un amigo de David, comienzan a hacer indagaciones por su cuenta, poco a poco, van descubriendo que su pareja y el resto de amigos tienen algunas cosas que ocultar. ¿Conseguirá Tessa resolver el misterio o acabará como los restos que se encontraron los buceadores en el fondo del lago?

Hay un proverbio hindú que comienza así: "Un libro abierto es un cerebro que piensa... En este caso con el libro cerrado la autora ha sabido darle la información adecuada al lector para que se le  despierte la curiosidad al leer la sinopsis. El lector abrirá un abanico de posibilidades por las que hay un cadáver en el fondo del lago: un ajuste de cuentas por drogas, unas prácticas satánicas en las que hicieron un sacrificio humano, un testigo al que hay que quitar de en medio... La lista se puede prolongar todo lo que la imaginación del lector quiera añadir.

Aunque si pensáis navegar por las aguas turbulentas de la novela no tengáis prisa en llegar al puerto de destino. Disfrutad del viaje con una lectura lenta y reposada. Gozad de la elegancia de la prosa, la sencillez de las descripciones de las escenas, sin faltar un ritmo ágil en el transcurso de las acciones, dejad que las palabras reposen en vuestra mente como si paladeaseis  un buen licor y sobre todo pasad un buen rato con la lectura.
Diana ha aunado novela negra y psicothriller. Escenas de sexo que hacen que la historia sea más entretenida, pero la parte más trabajada ha sido la de las emociones. El ser humano se mueve por emociones y sentimientos, esa parte no podía quedarse de lado para hacer más reales los personajes incluso pudiendo identificarnos con ellos.
La obra, además de aportar diversión  también hace denuncia social y moral, pudiéndose leer de dos maneras diferentes; como entretenimiento o para hacernos pensar sobre los malos tratos, el tema de la mentira i la ocultación de la verdad. Sin duda  también gustará a los lectores de temas filosóficos. Aunque como en todas las cosas siempre hay una parte negativa y  esta novela no iba a ser una excepción; el único inconveniente es que en caso de no disponer de tiempo suficiente para leerla de un tirón os dolerá tener que dejar la lectura para  el día siguiente.


1 comentario:

Carmeta Rusquilleta dijo...

A veure si t'animes i ens sorprens un dia d'aquests tu amb la teva primera obra literària!!! Estic segura de que seria genial i captivadora.

Guia d'Escalada de l'Estret de les Aigües i de La Costera.

           Títol: Guía d'Escalada de l'Estret de les Aigües i de la Costera.       Autor: Ismael Mollà.      Primera ed...