jueves, 10 de julio de 2014

Oasis de tranquilitat.



Segons un refrany valencià “tranquil·litat i bons aliments mantenen contenta a la gent. En esta moderna i atrafegada societat a molts de nosaltres no ens falta l’aliment, encara que si que pot ser que ens manca la tranquilitat.
L’actual crisi ha fet augmentar el nombre de pacients tant en consultes de psiquiatres com en les dels psicòlegs. Estrès, tensions ocasionades per la inestabilitat laboral, depressions per no poder vore una eixida a la trista situació que pateixen i no poden superar. Altres persones porten un estil de vida atrafegat des del moment en que s’alcen del llit; corrents a treballar, després a arreglar casa, els xiquets, la compra... Este estil de vida va minvant la nostra energia i també pot acabar afectant les nostres relacions socials, tant a nivell familiar com   del nostre entorn.
Segur que la gran majoria de nosaltres hem escoltat parlar d’algunes pràctiques per relaxar la ment i el cos com puga ser la meditació. Docs d’açò és el que hui anem a tractar. Tot va ser per un amic que s’ha quedat sense parella i es trobava prou enfonsat. Un amic comú li proposà que començara a fer meditació, no li faria cap mal i no perdria res per provar-ho. Al poc de temps m’ho digué a mi i com no, no em vaig negar a anar a vore açò com funcionava. Així que vos contaré un poc l’experiència d’esta setmana, la qual no descarte en repetir. Esta activitat és com anar al gimnàs, hom pot compar-se peses per fer exercicis a casa, però a l'hora de  la veritat si un no va al gimnàs mai troba el moment adequat.
En Novetle, en la falda de la muntanya hi ha un xalet on viu Pepe amb la seva dona
Lola. Són un matrimoni d’uns cinquanta i tants anys, els quals tenen un negoci de venda d’encens, ciris, articles de decoració de l’Índia i altres articles relacionats amb temes esotèrics com el Reiki. Dins de la parcel·la del xalet tenen una cabana la qual està pensada única i exclusivament per fer meditació i cursets relacionats amb estos temes.

Cap a les 8 de la vesprada la gent comença ha arribar al xalet. Pepe i Lola ens reben amb amabilitat i alegria. La gent es mostra amable amb nosaltres els desconeguts. Entrem a la cabana i seiem en sillonets de medul·la. Altres seuen en terra i inclús un xic i una xica més posats a estos quefers seuen en una postura impossible per als qui no som tan elàstics.
L’ambient perfumat amb encens i la música relaxant fan d’allò més confortable l’estància en l’amplia sala. Lola és la que comença a dirigir la meditació amb les seves paraules. Després és el marit el qui continua la sessió. Al cap d’una hora aproximadament acabada la sessió la gent ordenadament comenta l’experiència. No vos comente res més, ja que si tingueu curiositat vos recomane anar-hi. L’horari és el dimecres de vesprada a les 8, en agost agafen vacances. Podeu anar dies solts o pagar una mensualitat.
Després els qui havíem portat l’entrepà i alguna cosa per a compartir, -beguda o menjar- ens quedarem en la porxada per sopar tots junts.
L’experiència resulta molt agradable tant per a la ment com per al cos. Després es pot gaudir d’una vetllada xarrant a la fresca, ja  que la gent que sol anar es educada i amable seguint els principis de la filosofía del Reiki.


Com que una imatge val més que mil paraules, ací vos deixe unes fotos.







2 comentarios:

Carmeta Rusquilleta dijo...

Bines fórmules de tranquil·litat... Petonets!

Carmeta Rusquilleta dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.

Crisi matrimonial.

      La fotografía d'urbex ens porta a llocs on de vegades podem sentir emocions especials. Sovint, els objectes, mobles i edificis pod...