miércoles, 4 de diciembre de 2013

El síndrome del delfín.

 
   La presente reseña está escrita en valenciano y un poco más abajo en castellano.


Acaba de publicar-se l’esperada obra del prolífic escriptor d’Ontinyent Ramon Cerdà “El síndrome del delfín” catalogada com novel·la negra i psicothriller. Si voleu llegir la resenya amb banda sonora podeu punxar en este enllaç de la cançó d’Iron Maiden The thin line between love and hate, la qual pel títol m’ha paregut adequada per acompanyar la lectura.

Ficha tècnica.

Autor: Ramon Cerdà San Juan.
Editorial: El fantasma de los sueños.
ISBN: 978-84-15799-06-1
Nº de pàgines: 504.
Diseny de portada: Ramon Cerdà i José Vicente Sanchis.
Classificació: Narrativa.
Data d’edició: Octubre de 2013.

Sinopsi.


Hilari es un home que pateix d’insomni absolut. Porta varies setmanes sense poder dormir, la qual cosa ha començat a afectar-li físicament i mentalment. Pateix pèrdua de memòria temporal,  creu estar perdent el seny davant les visions que té, al temps que creu que està adquirint habilitats psíquiques.

Prejubilat de caixer en un banc als 57 anys, es quedà vidu al suïcidar-se la seua dona. Des d’aleshores du una vida  trista i avorrida en la que quasi no ix de casa.

Un desconegut va a passar uns dies a sa casa. En el transcurs de la visita assassinen salvatgement una veïna seva que també viu sola, ja que estava separada del seu marit. Al cap d’uns dies una xica jove que pot ser filla seva, apareix en la vida d’Hilari.

La història anirà girant de manera inesperada a mesura que transcorre l’acció.

Opinió personal.

Ha estat per a mi un plaer tindre el privilegi de llegir un dels primer exemplars de proves de la novel·la “El síndrome del delfín”. Tot i que no he disposat de massa temps lliure, m’ha resultat impossible deixar passar l’oportunitat de llegir-la. Ramon està considerat l’Stephen King espanyol amb semblances a Alfred Hitchcock.

L’estil de Ramon fa que la lectura resulte entretinguda i engrescadora. L’obra com he dit en la sinopsi es pot considerar novel·la negra amb una forta carrega de thriller psicològic, encara que també apareixen escenes de sexe. Ramon ha sabut conjuminar els elements necessaris per crear una història que,  amb la dosificada informació de la sinopsi  i la lectura de les primeres pàgines resulta captivadora per al lector.

Com és habitual en les seues obres, l’autor ens mostra el perfil psicològic dels personatges amb les seus pors, passions i desitjos, així com els sentiments i emocions que pateixen davant les determinades situacions que van desenvolupant-se. Els sentiments contradictoris de cara a una persona depenent de les circumstàncies i els diferents punts de vista de les situacions segons d’on es miren, però sobre tot un punt destacat que m’ha agradat és el de la fina línea que separa  l’amor de l’odi i que podem travessar les persones tan fàcilment.

En la història apareix un personatge conegut pels lectors de les obres de Ramon, Consuelo. No més dient açò ja sabem que en la història hi han elements relacionats amb les ciències esotèriques. En este cas es tracta del tema de la hipnosi i les regressions, les quals es poden fer per a recuperar records de successos que coneguem, però que dormen en la part més fonda de la nostra ment i no aconseguim recordar.

L’obra també aporta pinzellades filosòfiques subtils sobre la felicitat, els llibres d’autoajuda i sobre tot ens alerta dels perills de posar un desconegut a casa nostra o ficar-nos nosaltres a casa d’un desconegut. En la història es fa al·lusió al couchsurfing. Una pràcitca que va nàixer en el 2004 i a anat en agument d’afiliats amb el transcurs del temps. Mai se sap el que pot succeïr i les intencions que hi puguen tindre els desconeguts. Si voleu saber qui és el mal de la història haureu de llegir l’obra.

Per acabar només dir-vos que és una novel·la que vos atraparà i si no disposeu de massa temps per a llegir, acabareu tenint una semblança amb el protagonista de la novel·la, perdreu la son.

Feliç lectura.


 Acaba de publicarse la esperada obra del prolífico escritor de Ontinyent Ramón Cerdá "El síndrome del delfín " catalogada como novela negra y psicothriller. Para leer la reseña con banda sonora puedes pinchar en este enlace de la canción de Iron Maiden The thin line between love and hate. He escogido este tema por el título  para acompañar la lectura de esta reseña, ya que me parece representativo de uno de los temas de la historia.

Ficha técnica.

Autor: Ramón Cerdá San Juan.
Editorial: El fantasma de los sueños.
ISBN: 978-84-15799-06-1
N º de páginas: 504.
Diseño de portada: Ramón Cerdá y José Vicente Sanchis.
Clasificación: Narrativa.
Fecha de edición: Octubre de 2013.

Sinopsis.


Hilario es un hombre que sufre de insomnio absoluto. Lleva varias semanas sin poder dormir, lo que le ha empezado a afectar físicamente y mentalmente. Sufre pérdida de memoria temporal, cree estar perdiendo la cordura ante las visiones que tiene, al tiempo que cree que está adquiriendo habilidades psíquicas.

Prejubilado de cajero en un banco a los 57 años, se quedó viudo al suicidarse su mujer. Desde entonces lleva una vida triste y aburrida en la que casi no sale de casa para nada.

Un desconocido va a pasar unos días a su casa. En el transcurso de la visita asesinan salvajemente a  una vecina suya que también vive sola  debido a que  estaba separada de su marido. Al cabo de unos días una chica joven que puede ser su hija, aparece en la vida de Hilario.

La historia irá girando de manera inesperada a medida que transcurre la acción.

Opinión personal.

Ha sido para mí un placer tener el privilegio de leer uno de los primeros ejemplares de pruebas de la novela " El síndrome del delfín". Aunque no he dispuesto de demasiado tiempo libre, me ha resultado imposible dejar pasar la oportunidad de leerla. Ramón está considerado el Stephen King español con semejanzas a Alfred Hitchcock.

El estilo de Ramón hace que la lectura resulte entretenida y estimulante. La obra como he dicho en la sinopsis se puede considerar novela negra con una fuerte carga de thriller psicológico, aunque también aparecen escenas de sexo. Ramón ha sabido combinar los elementos necesarios para crear una historia, que con la dosificada información de la sinopsis y la lectura de las primeras páginas resulta cautivadora para el lector.

Como es habitual en sus obras, el autor nos muestra el perfil psicológico de los personajes con sus miedos, pasiones y deseos, así como los sentimientos y emociones que sufren ante las determinadas situaciones que van desarrollándose. Los sentimientos que se pueden experimentar de cara a una persona dependiendo de las circunstancias y los diferentes puntos de vista de las situaciones según  de donde se miran, pero sobre todo un punto destacado que me ha gustado es el de la fina línea que separa el amor y el odio que con tanta facilidad podemos atravesar los seres humanos.

En la historia aparece un personaje conocido por los lectores de las obras de Ramón, Consuelo. Sólo con saber esto ya sabemos que en la historia hay elementos relacionados con las ciencias esotéricas. En este caso se trata del tema de la hipnosis y las regresiones, las cuales se pueden hacer para recuperar recuerdos de sucesos que conozcamos, pero que estos duermen en la parte más profunda de nuestra mente y no conseguimos recordarlos.

La obra también aporta sutiles pinceladas filosóficas sobre la felicidad, los libros de autoayuda y sobre todo nos alerta de los peligros de poner un desconocido en nuestro hogar o meternos nosotros en casa de un desconocido. En la historia se hace alusión al couchsurfing. Una práctica que nació en 2004 y ha ido en aumento de afiliados con el transcurso del tiempo. Nunca se sabe lo que puede suceder y las intenciones que puedan tener los desconocidos. Si quieres saber quién es el malo de la historia deberás leer la novela.

Para terminar sólo deciros que es una novela que os atrapará y si no disponéis de demasiado tiempo para leer, acabaréis teniendo un parecido con el protagonista de la novela, perderéis  el sueño.

Feliz lectura.

martes, 27 de agosto de 2013

La vida al camp.



L’actual crisi en alguns casos esta provocant l’abandó de la vida urbana i fent que algunes persones tornen als seus orígens; a viure  als  pobles. En altres ocasions la gent que se’n va a viure al poble o a una heretat, se’n va fugint de la contaminació, de l’estrès quotidià, dels embussos... Busquen tranquil·litat, un ritme de treball marcat per les estacions. Aturar-se un moment per deixar-se embolcallar per la bellesa de les matinades i la calidesa de les postes de sol, delectar-se amb el cant dels ocells pot ser d’allò més satisfactori. En definitiva el que van cercant es  viure una vida més relaxada i menys estressant.

En esta ocasió José Enrique i Sandra son les figures al·legòriques que representen  a tota esta gent que en alguns casos per necessitat i en altres per voluntat pròpia han canviat de  vida.
Ací vos deixe un enllaç de les fotos amb música: https://docs.google.com/file/d/0B7vj394mCObMX3B6alZ4N2RnUU0/edit

jueves, 22 de agosto de 2013

El desig complit d'una vesprada d'estiu; 2ª part.


  En esta ocasió hem tornat a fer una escapada fotogràfica a les Alcusses. Els components Rubén Mitjavila, el qual ha tornat a repetir sessió, David un amic Rubén i Araceli Calabuig, la qual es considera una enamorada d'esta zona per la varietat de colors que ofereix el paissatge. Vos deixe unes fotos, en algunes des les quals voreu "als caçadors d'emocions" en acció.














lunes, 19 de agosto de 2013

El desig complit d'una vesprada d'estiu. 1ª part.


  Ja han arribat les anhelades vacances. Amb elles tenim més temps per fer eixes coses que no podem fer al llarg de l'any. En el meu cas faig una sortida a fer fotos més o menys cada tres mesos. I ara en vancances ja n'he fet tres. En esta ocasió he tingut el plaer de compartir l'experiència amb José Enrique i Rubén Mitjavila. Amb Rubén ja he fet altres escapades, ja que és el marit de la meua cosina i almenys una vegada a l'any venen de Terrassa a passar uns dies. Ací podeu vore una mostra del que hem fet.
























jueves, 11 de julio de 2013

Tierra de libélulas; el desentierrro.



La presente reseña está escrita en valenciano y un poco más abajo en castellano.

Fitxa tècnica.

Títol: Tierra de libélulas. –El desentierro-.
Autor: Ramon Cerda San Juan.
Guió cinematogràfic: Nacho Rupiérez.
Editorial: El fantasma de los sueños.
ISBN-978-84-15799-05-4.
Nombre de pàgines: 377.

Sinopsi.

Jordi torna al seu poble natal després de vint anys en resposta de la telefonada del seu cosí Diego. El pare de Diego –l’alcalde del poble- ha mort en un fatídic accident de tràfic i sa mare que l’acompanyava ha quedat en coma.
Jordi i Diego no són els únics que han tornat al poble, al soterrar també hi apareix una xica vestida de monja, la qual els dos cosins donaven per morta feia vint anys. La ment de Jordi s’ompli de dubtes davant l’aparició de la xiqueta avui convertida en una dona. Pot ser, la història que ell coneixia relacionada amb la vida de son pare no fora com li l’havien contada. Pot ser algú havia jugat amb la veritat maquillant-la o encobrint-la amb alguna mentida.
Quan es disposava a tornar cap  a Barcelona un descuit al volant fan que tinga un accident i acaba amb el cotxe dins dels arrossars. Des d’allí es dirigeix cap al “Flamingo” un antic club que ell i el seu cosí solien espiar quan eren adolescents. Allí es trobarà amb un estrany rodamóns envoltat de libèl·lules. Després d’una breu conversa abandona el local des d’on emprendrà  amb el seu cosí la investigació de la vida de son pare, el qual l’abandonà a ell i a sa mare quan només era un xiquet de huit anys.
Pau, el pare de Jordi, ho deixà tot a conseqüència d’enamorar-se d’una prostituta russa. El germà de Pau, l’alcalde del poble s’oposà a la relació. Pau comença a trepitjar per un terreny perillós, hi ha massa aigües tèrboles al voltant de Tània, la xica russa, les coses no poden acabar bé.
Una història a l’estil de les pel·lícules de gàngsters americanes en les que el “poderós cavaller es don diner”. Negocis al marge de la llei, corrupció, manipulació, sexe, amor i odi són alguns dels elements que formen esta història. Podran Jordi i Diego desenterrar la veritat de la història que forma part de les seues vides?

Opinió personal.

"Els enemics de l'ànima són tres: diners diners i diners". 
     Joan Baptista Sanchis perales. 

Fou Paco Bargues amic comú de Ramon Cerda i Nacho Rupiérez el qui va fer possible que l’escriptor i el guionista es posaren en contacte. Contràriament al que se sol fer, ja que primer s’escriu la novel·la i després s’adapta la pel·lícula, en esta ocasió s’ha escrit primer el guió cinematogràfic i després s’ha escrit la novel·la. Coneixent l’estil de Ramon no he pogut resistir la temptació de llegir esta preedició amb tres finals alternatius.
La història té l’esquema argumental de les pel·lícules de mafiosos americanes. Apareix un home poderós que no és tan bo com aparenta ser i compra les voluntats de les persones escaients per poder dur endavant els seus negocis sense complicacions. Uns protagonistes bons que s’enfronten al mal, una xica que sent una atracció per un xic bo, el qual la correspon amb el mateix sentiment, el braç de la llei que com que està comprat actua com actua...
La història està ambientada en un poble valencià sense nom, el qual està prop de la zona del cultiu de l’arròs.
El que sempre m’ha agradat de les obres de Ramon és l’absència de descripcions excessives en els escenaris i el laboriós retrat de la part psicològica dels personatges. Les seves passions, les pors, els sentiments. Com de vegades per complir els seus desitjos després es veuen turmentats pel fantasma del sentiment de culpa. Tot  i que han assolit complir els seus somnis, després acaben pagant-ho emocionalment i de vegades físicament.
Com he dit unes línies més amunt, esta preedició es presenta amb tres finals alternatius: el desenllaç de la novel·la és el que més m’ha agradat ja que s’adequa més a la línia de treball de Ramon i la que més s’ha aproximat a les meves deduccions, el desenllaç del guió original és el més escaient per a la gran pantalla amb l’esquema de les històries de la màfia i el desenllaç del guió alternatiu també està bé però pot quedar la porta oberta d’una molt remota esperança que acaba amb final diferent.
Ramon Cerda no només ha deixat palés ser un coneixedor de l’ànima humana, també ho és de la simbologia del món dels insectes com ha quedat reflectit en els títols d’algunes de les seues obres: La habitación de las mariposas ací les papallones representen la renaixença, El príncipe de las moscas. on les mosques fan al·lusió a la maldat, El encantador de abejas on les abelles representen la immortalitat i en esta obra Tierra de libélulas on segons algunes creències estos insectes representen el mal.
Ací vos deixe un vídeo d’un curt de Nacho Rupiérez en el qual Ramon Cerda ha estat coproductor:  http://www.youtube.com/watch?v=Gry2nv5sOzA
En este vídeo podeu vore la presentació d’esta novel·la i alguns indrets on s’han inspirat per a la història.  http://www.youtube.com/watch?v=vcLee5boGOU
Ara tan sols ens queda esperar vore el curt “La ropavejera” de Nacho Rupiérez en el que també apareix Ramon Cerda com a figurant.
Feliç lectura.



Ficha técnica.

Título: Tierra de libélulas. -El desentierro-.
Autor: Ramón Cerdá San Juan.
Guión cinematográfico: Nacho Rupiérez.
Editorial: El fantasma de los sueños.
ISBN-978-84-15799-05-4.
Número de páginas: 377.

Sinopsis.

Jordi vuelve a su pueblo natal después de veinte años en respuesta de la llamada de su primo Diego. El padre de Diego -el alcalde del pueblo- ha muerto en un fatídico accidente de tráfico y su madre que la acompañaba ha quedado en coma.
Jordi y Diego no son los únicos que han vuelto al pueblo, al entierro también acude una chica vestida de monja, a la que los dos primos daban por muerta hacía veinte años. La mente de Jordi se llena de dudas ante la aparición de la niña hoy convertida en una mujer. Puede ser, la historia que él conocía relacionada con la vida de su padre no fuera como se lo habían contado. Puede ser que alguien hubiese jugado con la verdad maquillándola  o encubriendo la historia con alguna mentira.
Cuando se disponía a volver a Barcelona un descuido al volante hace que tenga un accidente y acaba con el coche dentro de los arrozales. Desde allí se dirige hacia el "Flamingo" un antiguo club que él y su primo solían espiar cuando eran adolescentes. Allí se encontrará con un extraño vagabundo rodeado de libélulas. Tras una breve conversación abandona el local desde donde emprenderá, con su primo, la investigación de la vida de su padre, el cual lo abandonó a él y a su madre cuando sólo tenía ocho años.
Pau, el padre de Jordi, lo dejó todo al enamorarse de una prostituta rusa. El hermano de Pau, el alcalde del pueblo se opuso a la relación. Pau comienza a pisar por un terreno peligroso, hay demasiadas aguas turbias alrededor de Tania, la chica rusa, las cosas no pueden terminar bien.
Una historia al estilo de las películas de gánsters estadounidenses en las que el "poderoso caballero es don dinero". Negocios al margen de la ley, corrupción, manipulación, sexo, amor y odio son algunos de los elementos que forman esta historia. ¿Podrán Jordi y Diego desenterrar la verdadera  historia que forma parte de sus vidas?

Opinión personal.

"Els enemics de l'ànima són tres: diners, diners i diners".
   Joan Baptista Sanchis Perales.

Fue Paco Bargues amigo común de Ramón Cerda y Nacho Rupiérez el cual hizo posible que el escritor y el guionista se pusieron en contacto. Contrariamente a lo que se suele hacer, ya que primero se escribe la novela y luego se adapta la película, en esta ocasión se ha escrito primero el guión cinematográfico y luego se ha escrito la novela. Conociendo el estilo de Ramón no he podido resistir la tentación de leer esta pre-edición con tres finales alternativos.
La historia tiene el esquema argumental de las películas de mafiosos estadounidenses. Aparece un hombre poderoso que no es tan bueno como aparenta ser y compra las voluntades de las personas adecuadas para poder llevar adelante sus negocios sin complicaciones. Unos protagonistas buenos que se enfrentan al malo, una chica que siente una atracción por el chico bueno, el cual la corresponde con el mismo sentimiento, el brazo de la ley que como está comprado actúa como actúa...
La historia está ambientada en un pueblo valenciano sin nombre, enclavado en  la zona del cultivo del arroz.
Lo que siempre me ha gustado de las obras de Ramón es la ausencia de descripciones excesivas en los escenarios y el laborioso retrato de la parte psicológica de los personajes. Sus pasiones, los miedos, los sentimientos. Como a veces para cumplir sus deseos luego se ven atormentados por el fantasma del sentimiento de culpa. Aunque han logrado cumplir sus sueños, después terminan pagándolo emocionalmente y a veces físicamente.
Como he dicho unas líneas más arriba, esta edición previa se presenta con tres finales alternativos: el desenlace de la novela es el que más me ha gustado, ya que se adecua más a la línea de trabajo de Ramón y la que más se ha aproximado a mis deducciones, el desenlace del guión original es el más adecuado para la gran pantalla siguiendo con el esquema de las historias de la mafia y el desenlace del guión alternativo también resulta interesante pero puede quedar la puerta abierta de una muy remota esperanza que acaba con final diferente.
Ramón Cerda no sólo ha dejado patente ser un conocedor del alma humana, también lo es de la simbologia del mundo de los insectos como ha quedado reflejado en los títulos de algunas de sus obras: La habitación de las mariposas aquí las mariposas representan el renacimiento, El príncipe de las moscas donde las moscas hacen alusión a la maldad, El encantador de abejas donde las abejas representan la inmortalidad y en esta obra Tierra de libélulas donde según algunas creencias estos insectos representan el mal.
Aquí os dejo un vídeo de un corto de Nacho Rupiérez en el que Ramón Cerda ha sido coproductor: http://www.youtube.com/watch?v=Gry2nv5sOzA
En este vídeo podéis ver la presentación de esta novela y algunos lugares donde se han inspirado para la historia. http://www.youtube.com/watch?v=vcLee5boGOU
Ahora sólo nos queda esperar ver el corto "La ropavejera" de Nacho Rupiérez en el que también aparece Ramón Cerda como figurante.
Feliz lectura.




sábado, 8 de junio de 2013

Negro, asesinato en Dubai.


Francisco Valiente Polillas es un joven  Toledano de 22 años. Vive con su madre, no tiene ni oficio ni beneficio y tampoco ayuda en las tareas de casa. Delgado, esbelto, inteligente, pero con pocas ganas de trabajar, Francisco se pasa las hora en su base de operaciones; el sótano de su casa, en el cual tiene dos ordenadores con toda la parafernalia para jugar a los videojuegos, navegar por Internet, chatear y disfrutar de su pasión que es el cine.
Un buen día decide inventarse un currículum, tras subirlo a Internet, pronto recoge los frutos. Al día siguiente recibe una carta contratándolo como detective privado, la misión es en Dubai. Han asesinado a un importante hombre de negocios español en el hotel más lujoso de Dubai. Tras viajar al país, se lleva una sorpresa al conocer a su cliente.
Francisco que jamás ha trabajado de detective ahora tendrá que poner su masa gris en funcionamiento para descubrir al asesino de un escabroso crimen al tiempo que tiene que competir contra los mejores investigadores del planeta que también han sido contratados por otros clientes.
¿Conseguirá nuestro amigo resolver el crimen sin quedar en ridículo delante de tan experimentados profesionales?

Alexander Copperwhite nos presenta su última nueva novela corta. Aunque tiene los elementos de novela negra, tiene muchas pinceladas de humor que hacen que la lectura sea muy entretenida. La acción también transcurre en un ritmo ágil a lo largo de las 91 páginas. La novela es apta para adultos, tanto como para adolescentes.
El autor aprovecha para sacar el tema de la homosexualidad y hacernos ver que son personas normales cuyo único objetivo es vivir felices sin molestar a nadie ni ser molestados, aunque en algunos países están perseguidos e incluso se les condena a muerte. También quiero destacar una frase de la página 88, la cual ha traído a mi memoria un frase de Miguel Unamuno: -¡Pobre España!- La frase del libro es: — Lástima de los países que echan a perder los cerebros de una juventud brillante —.


En definitiva una novela para leer de un tirón haciéndonos pasar un buen rato y también reflexionar sobre un colectivo de nuestra sociedad. Ahora a esperar la nueva entrega de nuestro amigo detective; Blanco, asesinato en Londres.  

martes, 21 de mayo de 2013

El encantador de abejas. 10 anys després.



Como en todas las novelas de Ramón Cerdá, esta reseña esta escrita en valenciano y un poco más abajo en castellano.

La novel·la El encantador de abejas cumplix deu anys. Ramon Cerdà ha reescrit una nova edició més curta però igual d’interessant. Encara que en este vídeo https://www.youtube.com/watch?v=hl33ot3MGZo  l’autor diu que s’han suavitzat algunes escenes  resulta igual de  sagnosa que l’anterior.
 Un paraplègic que viu amb la seua decrèpita  mare a una solitària i atrotinada casa es posa a investigar per Internet un crim que es va cometre allí feia quaranta anys. Al poc contacta amb a qui ell li pareix que és l’autor d’aquell antic crim  idèntic a l’últim  que va cometre Jack el d’estripador lluny d’allí en el temps i la distància. El fàstic per  la mísera  vida que porta, farà que li propose al qui ell considera un assassí, un pacte un tant peculiar.
Un centurió romà que participà en el degollament dels infants ordenat per Herodes, Jack el d’estripador, la verge María i altres personatges enllacen les seues vides en esta trepidant novel·la que enganxa el lector.
Ramon Cerdà despertarà la curiositat del lector pels personatges esmentats fent que busquem informació al respecte en la xarxa d’Internet, a més, de llevar-nos algunes hores de son enganxats a la lectura del llibre. Tot i que coneguent l’eix principal es pot intuir el final de la història, l’autor sempre acaba donant eixe xicotet toc particular que o ens sorprén o ens fa pensar, no deixant-nos indiferents.
Totes le obres de Ramon Cerdà podrien ser portades a la gran pantalla. En totes eixen assassinats i violència, malgrat això aniria a vore totes les pel·lcules excepte “El encantador de abejas”, esta resultaria massa truculenta per el meu gust.  Així que tanmateix com repeteixc que el llibre té un gran poder adictiu, he de dir que té alguns capítols un poc sagnosos i desagradables per a estomacs febles.
El seguiment de les obres de Ramon en fan pensar que és un entés en la psicologia humana, la qual cosa es pot vore en com ens presenta les emocions dels personatges, les seues pors, inquietuds i les  passions més ocultes  del cor humà. Les accions que van cometent influïts per les actituds i fets dels que els envolten. A més Ramon sempre il·lustra les novel·les amb pinzellades de filosofia que ens poden fer reflexionar sobre la vida i com ser un poc més feliços. 
En definitiva, un llibre de recomanada lectura per oblidar-se un poc d’esta crisi que sotraga les nostres vides.
Feliç lectura.

La novela El encantador de abejas cumple su décimo aniversario, por ello el autor Ramón Cerdá ha decidido reescribirla haciendola más corta pero igual de interesante. Aunque en este vídeo https://www.youtube.com/watch?v=hl33ot3MGZo el autor nos dice que se han suavizado algunas escenas resulta igual de sangrienta que la anterior.
Un parapléjico que vive con su decrépita madre en una solitaria y destartalada casa se pone a investigar por Internet un crimen que se cometió allí hacía cuarenta años. Al poco contacta con quien a él le parece que es el autor de aquel antiguo crimen idéntico al último que cometió Jack el Destripador alejado  de allí en el tiempo y la distancia. El asco por la mísera vida que lleva, hará que le proponga, a quien él considera un asesino, un pacto un tanto peculiar.
Un centurión romano que participó en el degüello de los niños ordenado por Herodes, Jack el Destripador , la virgen María y otros personajes enlazan sus vidas en esta trepidante novela que engancha al lector.
Ramón Cerdá despertará la curiosidad del lector por los personajes mencionados haciendo que busquemos información al respecto en la red de Internet, además, de quitarnos algunas horas de sueño enganchados en la lectura del libro. Aunque conociendo el eje principal se puede intuir el final de la historia, el autor siempre acaba dando ese pequeño toque particular que siempre nos sorprede no dejándonos indiferentes.
Todas las novelas de Ramón Cerdá podrían ser llevadas a la gran pantalla. En todas aparecen asesinatos y violencia. En mi caso iría a verlas todas a excepción de El encantador de abejas, esta resulta demasiado truculenta. El libro tiene un gran poder adictivo, pero debo decir que tiene algunos capítulos un poco sangrientos y desagradables para estómagos sensibles.
El seguimiento de las obras de Ramon hacen pensar que es un entendido en la psicología humana, lo que se puede ver en cómo nos presenta las emociones de los personajes, sus miedos, inquietudes y las pasiones más ocultas del corazón humano. Las acciones que, cometiendo influidos por las actitudes y hechos de los que los rodean. Además Ramón siempre ilustra las novelas con pinceladas de filosofía que nos pueden hacer reflexionar sobre la vida y cómo ser un poco más felices.
En definitiva, un libro de recomendada lectura para olvidarse de esta crisis que azota nuestras vidas.
Feliz lectura.


viernes, 3 de mayo de 2013

Goetia entre sueños.

 
  La siguiente reseña está escrita en castellano y más abajo en valenciano.


Para leer la reseña con banda sonora pulse http://www.noxarcana.com/
El grupo le cedió a la autora de la novela 3 de sus temas del album “Grimm Tales” como banda sonora de la novela.
Némesis Fuster nació el 29 de abril de 1988 en Málaga. Pasó gran parte de su infancia en Bruselas donde quedó hechizada de la ciudad de Brujas, donde los escenarios de final de cuento de hadas le sirvieron de inspiración para escribir.
Desde muy pequeña se crió rodeada de libros así nació su pasión por la lectura y por la escritura, cosa que hizo desde que empezó a enlazar palabras y darles un sentido. Némesis es una amante consumada del Renacimiento,  la poesía, la música, el arte y el mundo lúgubre, elementos que aparecen en sus textos. La escritura ha sido la forma de expresarse, de transmitir sus emociones y perspectivas del mundo que le rodea. Durante cinco años ha publicado textos bajo seudónimo en blogs. En esta obra, Goetia, Némesis ha dejado patente que es una gran lectora y una mejor escritora, culta e ilustrada, además de ser una apasionada por la calidad de las cosas bien hechas.

Cordelia un ser sobrenatural que se alimenta de sangre humana aparece en la  ciudad de Goetia donde se espera la llegada de Persefone, la invocada. Entre las impactantes edificaciones y los canales Cordelia se mueve de noche en soledad envuelta en un halo de amargura por la pérdida amorosa con un ser celestial.
Cordelia se refugia en sus sueños para tratar de evadirse de una realidad desagradable, al tiempo que la vida le parece un sueño. Así como el guerrero samurai lucha con valor y furor en el campo de batalla para cumplir su misión, al mismo tiempo, cansado de luchar, busca su destrucción. Cordelia sobrevive, pero a veces quiere que llegue su fin definitivamente.
Una historia que comienza con un monólogo de la protagonista cara al lector en la que nos contará sus vivencias en la ciudad, retrocediendo la historia al pasado, a sus orígenes para poder entender quién es en la actualidad.

Opinión personal.
No soy amigo de las novelas de vampiros, pero leí las primeras 40 páginas de la obra en la página de la autora:
http://www.nemesisfuster.es/?page_id=18  y me quedé prendado con el alma de Cordelia, sus reflexiones y la manera de ver el mundo. La manera de expresarse de Cordelia tiene la musicalidad propia de las distintas danzas del Barroco; con variaciones en los ritmos e intensidad musicales. El alma de la protagonista sacudida por la amargura se presenta melancólica y nos ofrece una prosa más lenta y reflexiva, en cambio la acción suele desarrollarse en un ritmo más vivo e intenso, haciendo que la historia sea de lo más entretenida.
La novela se puede catalogar de romántica gótica como se puede ver en los elementos que la componen. La visión del mundo y las reflexiones de la protagonista sobre la vida y el comportamiento humano forman la parte filosófica que sirven de alimento para el intelecto del lector. Todos estos elementos aunados con los exquisitos encabezamientos de los capítulos, la belleza de las letras capitales y algún símbolo escondido, le dan un aire antiguo y elegante en la obra. Cabe destacar que el libro en un principio iba a contener ilustraciones. Finalmente está ilustrado con bellas fotografías de la autora posando la misma como modelo.
Escrita en un lenguaje sencillo y directo, no deja de ser una pequeña obra de arte para disfrutarla con una lectura lenta y reposada. Ideal para ser releída y una vez termina ser un poco más culto si el lector quiere saciar la curiosidad. Decía Umberto Eco en su magistral obra "El nombre de la rosa" que los libros nos hablan de otros libros. En este caso no nos habla directamente de libros a excepción de “Goetia” “La llave menor de Salomón”. Aunque hay  muchas palabras que atesoran mucha información detrás de ellas, y gracias a Internet el lector se instruirá en  arte, arquitectura, el mundo de la cultura griega, la religión...
En resumen, un libro, el cual forma parte de una trilogía que cautivará al lector y no le dejará indiferente, al tiempo que le despertará la admiración por la joven escritora. Feliz lectura.

                                                       Valencià
Si voleu llegir la ressenya amb banda sonora polseu  http://www.noxarcana.com/ . El grup li va cedir tres temes de l’album Grimm Tales com a banda sonora per al llibre.
Némesis Fuster va nàixer el 29 d’abril de 1988 a Màlaga. Va passar gran part de la seva infància a Brussel·les on va quedar encisada de la ciutat de Brujas, on els escenaris de final de conte de fades  li serviren d’inspiració per escriure.
Des de ben menuda es va criar rodejada de llibres i va nàixer la seva passió per la lectura i per l’escriptura, cosa que va fer des que començà a enllaçar paraules i donar-los un sentit. Amant de la Renaixença, de la poesia, la música, l’art i el món lúgubre, elements que apareixen en els seus textos. L’escriptura ha sigut la forma d’expressar-se, i de transmetre les seues emocions i perspectives del món que l’envolta. Durant cinc anys ha publicat textos baix pseudònim en blogs.  En esta obra, Goetia, Némesis ha deixat palés que es una gran lectora i una millor escriptora, culta i il·lustrada, a mes de ser una apassionada per la qualitat de les coses ben fetes.

Cordelia un ésser sobrenatural que s’alimenta de sang humana apareix en la ciutat de Goetia on s’espera l’arribada de Persefone, l’invocada. Entre les impactants edificacions i els canals Cordelia es mou de nit en solitud  envoltada per l’amargura d’una antiga pèrdua amorosa amb un ésser celestial.
Cordelia es refugia en els seus somnis per tractar d’evadir-se d’una realitat desagradable, al temps que la vida li pareix un somni. Així com el guerrer samurai lluita amb valor i furor en el camp de batalla per complir la seva missió, al mateix temps, cansat de lluitar, busca la seva destrucció, Cordelia sobreviu, però de vegades voldria que arribara la seua fí.
Una història que comença amb un monòleg de la protagonista cara el lector en la que ens contarà les seues vivències en la ciutat, retrocedint la història al passat als seus orígens per poder entendre qui és en la actualitat. 

Opinió personal.
No sóc amic de les novel·les de vampirs, però vaig llegir les primeres 40 pàgines de l’obra en la pàgina de l’autora:
http://www.nemesisfuster.es/?page_id=18 i em vaig quedar encisat amb l’ànima de Cordelia, les seves reflexions i la manera de vore el món. La manera d’expressar-se de Cordelia té la musicalitat pròpia de les diferents danses del Barroc; amb variacions en els ritmes i intensitat musicals. L’anima de la protagonista sotragada per l’amargura es presenta melangiosa i ens ofereix una prosa més lenta i reflexiva, en canvi l’acció sol desenvolupar-se en un  ritme més viu i intens, fent que la història siga d’allò més entretinguda.
La novel·la es pot catalogar de romàntica gòtica com es pot vore en els elements que la componen. La visió del món i les reflexions de la protagonista sobre la vida i el comportament humà formen la part filosòfica que serveixen d’aliment per a l’intelecte del lector. Tots estos elements conjuminats amb els  exquisits encapçalaments dels capítols,  la bellesa de les lletres capitals i algun símbol amagat, li donen un aire antic i elegant a l’obra. En un  principi anava a contindre il·lustracions, però finalment es va il·lustrar amb fotografies de l’autora posant ella com a model.
Escrita en un llenguatge senzill i directe, no deixa de ser una xicoteta obra d’art per a gaudir-la amb una lectura lenta i  reposada. Ideal per a ser rellegida i una vegada acabada ser un poc més culte  si el lector vol saciar la curiositat. Deia Umberto Eco en la seua magistral obra “El nombre de la rosa” que els llibres ens parlen d’altres llibres. En este cas no ens parla directament de llibres a execpció de “Goetia”, “La clau menor de Salomó”. Per altra banda hi ha  moltes  paraules que atresoren molta informació darrere d’elles, i gràcies a Internet el lector s’instruirà en art, arquitectura, el món de la cultura grega, la religió...
En resum, un llibre, el qual forma par d’una trilogia que captivarà el lector i no el deixarà indiferent, al temps que li despertarà l’admiració per la jove escriptora. Feliç lectura.



Crisi matrimonial.

      La fotografía d'urbex ens porta a llocs on de vegades podem sentir emocions especials. Sovint, els objectes, mobles i edificis pod...